7 tips voor mooie verzorgde nagels!

Heb jij ook zo’n last van velletjes bij je nagels, gelige nagels etc… Probeer dan de onderstaande tips.

 1. Nagelriemen
  Duw 1x per week je nagelriemen naar achteren om de groei van je nagels te bevorderen. Vaak zitten ze heel vast aan je nagel en ontstaat er eelt. Hoe weet je of je eelt hebt … Duw je nagelriemen naar achter en wanneer er veel wit vel zich ophoopt dan heb je eelt. Naast het feit dat je nagels sneller en makkelijker zullen groeien wanneer je je nagelriemen naar achteren duwt zorgt het ook voor een optisch groter nagelbed.
 2. Velletjes
  Veel mensen hebben bij hun nagelriemen vaak velletjes op hun vingers. De meesten trekken aan de velletjes tot bloedens toe en zo ontstaan er vaak ontstekingen. Voorkom die ontstekingen door de huid rond de nagels zacht en soepel te houden waardoor de kans op velletjes door het uitdrogen geen kans meer krijgen.
 3. Nagelriemolienaamloos (55)
  Nagelriemolie is een echte aanrader. Zet je nagelriemolie naast je bed of op de wastafel en verzorg je nagelriemen bijvoorbeeld om de andere dag met nagelriemolie. Zorg er wel voor dat je nagelriemolie koopt ipv nagelolie. Nagelolie zorgt alleen voor de nagel en niet voor de randen om de nagel heen.
 4. Verkleuren van nagels
  Gele nagels komen vaak voor bij mensen die roken. Daarvoor is maar 1 oplossing … stoppen met roken maar … Bij het dragen van donkere kleuren kan het voorkomen dat de pigment van de nagellak zo sterk is dat de kleur doordringt in de nagels. Om te voorkomen dat je nagels verkleuren gebruik je een doorzichtige nagellak, liefst één met bijv. vitamine er in, als basis.
 5. Basecoat
  Het is altijd verstandig om een basecoat te gebruiken wanneer je je nagels gaat lakken. Dit zorgt voor het tegengaan van verkleuring van je nagels. Bij de wat duurdere merken zitten er ook vaak vitamines in die er voor zorgen dat je nagels gezond blijven.
 6. Topcoat
  Een topcoat over je kleur heen geeft een mooie glans aan je nagellak. Tenzij je een matte topcoat gebruikt natuurlijk. Daarnaast zorgt de topcoat er voor dat eerst deze laag beschadigd voordat je de kleur beschadigd.
 7. Kleur
  Nagellak bestaat er in vele kleuren. De meeste mensen gaan voor veilige kleuren. Tegenwoordig kunnen alle kleuren dus probeer er eens een paar uit. Ook de kleuren die in het potje lelijk lijken kunnen op je nagels soms prachtig staan.

Volgende keer: tips how to polish your nails