Handen en Creme

Handcrème is speciaal ontwikkeld voor de perfecte verzorging van jouw handen. Thumps up!

Handcrème kent iedereen wel. Het wordt door iedereen gebruikt. Handcrème is een product dat bedoeld is om je handen weer zacht en soepel te maken. Als je kijkt naar het lichaam krijgen de handen en voeten het het zwaarst te verduren bij de huid. Met je handen pak je constant dingen op, schrijf je met een pen, enzovoort. Het is dus niet gek dat je handen wel wat verzorging kunnen gebruiken! Sommige mensen hebben van henzelf al hele droge handen, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Zij moeten natuurlijk al helemaal hun handen goed verzorgen. Zachte soepele handen zijn ook een goed visitekaartje, net als verzorgde nagels.

  • De huid van je handen is bijna net zo gevoelig als je gezicht en krijgt meer te verduren omdat onze handen constant bezig zijn. Zorg daarom dat je altijd en overal handcrème bij de hand hebt; in je tas, in je auto, op je werk, naast je computer etc.
  • Je handen was je de hele dag door met zeep, waardoor het vetlaagje (inclusief crème) al snel verdwijnt. Een tip is dan ook om naast je zeep een tube handcrème neer te leggen. Of nog leuker: een pompflacon met zeep en daarnaast een pompflacon met handcrème. Ideaal! Gebruik sowieso na iedere keer dat je je handen wast een voedende handcrème.
  • De huid op de rug van onze handen is erg dun en heeft weinig vetweefsel in de onderhuid. Hierdoor is deze gevoelig en veroudert het sneller.
  • De palmen hebben meer vetweefsel en bindweefsel en zijn steviger. Maar zonder haar en talgklieren kunnen ze moeilijk vocht opnemen.
  • Externe factoren zoals zon, kou, warmte en water, verstoren de natuurlijke beschermlagen van de huid. Draag bijvoorbeeld latexhandschoentjes tijdens de afwas of andersoortige schoonmaakwerkzaamheden waaraan uitdrogende zeep of chemicaliën te pas komen.
  • Net als je gezicht zijn ook je handen constant in de zon, gebruik daarom ook voor je handen een zonnefactor. Verzorg je handen voor het slapen gaan met een handcrème. Zon, zee, water en zweten drogen de huid enorm uit. Wil je je handen iets extra’s geven scrub ze dan een keertje met het zand op het strand. Vergeet niet daarna je handen goed in te smeren met handcrème.
  • Het doel van handverzorging en manicure is de handen te beschermen tegen uitdroging en ze te hydrateren.
  • Heb je vaak last van droge handen met kloven? Dan ben je niet de enige! Vrijwel iedere vrouw heeft een tube handcrème in haar handtas. Er is er altijd wel eentje te vinden die bij je past. Door regelmatig je handen met een handcrème te verzorgen blijven ze prettig aanvoelen.Vocht, vocht, vocht! Extreem droge handen jeuken, de huid is gespannen en ze hebben vaak kloofjes. Volle handcrèmes met dexpanthenol en calendula-olie geven snel resultaat. Ze verzachten de gestreste huid direct, bieden bescherming en ondersteunen het herstelproces.
  • Handcrème kun je zo vaak als je wil gebruiken. Het is niet zoals met een gezichtscrème dat je hem maar 2 keer op een dag mag gebruiken.

Hoe gebruik je handcrème?
Makkelijk: je neemt een beetje handcrème uit de tube of pot en smeert dit op je handen. Dan maak je een ‘handwas beweging’ en zo smeer je alles in. Een leuke besparende tip is om alleen de bovenkant van handen in te smeren. Doe dus een beetje op de bovenkant
van je ene hand en ga daar overheen met je andere hand. Zo heb je maar de helft nodig!

Een beetje extra verzorging ’s nachts is redelijk simpel: breng een dikke laag crème aan en doe een paar dunne, katoenen handschoenen aan. Houd ze de hele nacht aan en wordt wakker met heerlijk zachte handen.